Bezwaarprocedures WOZ

De WOZ-waarde wordt vastgesteld door taxateurs van de gemeente. Daarbij wordt gebruik gemaakt van referenties en algemene uitgangspunten. Dat betekent dat ze uw bedrijfspand niet individueel hebben beoordeeld. Uw pand wordt vergeleken met transacties van andere bedrijfspanden in een vergelijkbare periode. Nog vaker dan bij woningen, zijn bedrijfspanden vrij specifiek, waardoor de vastgestelde WOZ-waarde soms fors kan afwijken van de daadwerkelijke waarde. Niet zelden ontstaat ook discussie over de gehanteerde uitgangspunten. Dat dat regelmatig fout gaat, zal dan ook niemand verbazen.

Gelukkig kunt u bij de gemeente het onderliggend rapport van de taxatie opvragen om te zien of het zinvol is om bezwaar aan te tekenen. Dit is in veel situaties zinvol, omdat de WOZ-taxatie in vele belastingen doorwerkt, zoals de onroerendezaakbelasting (ozb), vennootschapsbelasting (vpb) en de waterschapsbelasting. Dus als de WOZ-waarde van uw pand te hoog is, dan betaalt u te veel belasting.

Wilt u weten of uw gemeente de WOZ-waarde juist heeft vastgesteld? Wij kunnen kosteloos de WOZ-waarde van uw pand beoordelen. Mocht deze te hoog zijn, dan dienen wij namens u een bezwaar in. Onze bezwaarschriften kunnen wij degelijk onderbouwen met de juiste referenties uit onze transactiedatabase en informatie uit het Kadaster. Ook een juiste beoordeling van uw specifieke situatie kan van significante invloed zijn.

Vooral als u eigenaar bent van uw vastgoed, als uw bedrijfspand erg specifiek is of als u huurder bent van een groot pand is het bijna altijd zinvol om eens kritsch naar uw WOZ-waardering te kijken. Het kan u snel veel geld schelen, welk voordeel ook de daarop volgende jaren doorwerkt.

Lees ook het artikel Substantieel lagere aanslag door hiaat in WOZ-stelsel.

Gaan we samen bezwaar maken
tegen uw aangifte?

Neem contact met ons op of plan direct een afspraak in.

Neem contact op

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten