Redept adviseert Inholland bij verkoop onderwijslocatie Holland Park Zuid

Op basis van een gestructureerd en transparant verkoopproces is gebiedsontwikkelaar AM door Hogeschool Inholland geselecteerd als koper voor de onderwijslocatie van Inholland in Diemen. Partijen hebben hiervoor een verkoopovereenkomst ondertekend.

Wildenborch 6, Diemen

Redept heeft voor de verkoop een gestructureerd proces opgezet. Vanaf september 2022 werd het project breed aangeboden via onder andere Vendr en Biedboek.nl. Het doel van Inholland was om door middel van een zorgvuldig en transparant proces te komen tot een optimaal verkoopresultaat. Geïnteresseerden werden in de gelegenheid gesteld om in een eerste ronde een visie voor de herontwikkeling te presenteren. Op basis van objectieve criteria is een aantal partijen geselecteerd voor de tweede ronde, waarin partijen via Vendr een onvoorwaardelijke bieding konden uitbrengen. In de voorbereiding van het proces heeft Redept uitgebreid geconsulteerd met de gemeente Diemen om de voorwaarden voor de herontwikkeling naar wonen te optimaliseren. Hiermee hebben we aan de voorkant het aantal ontwikkelingsrisico’s beperkt, waardoor dit een soepel verkoopproces ten goede kwam.

Met de aankoop zet AM zich in voor de ontwikkeling van het Steigerblok, onderdeel van het plangebied Holland Park Zuid. Dit is het laatste plangebied van de grootschalige gebiedsontwikkeling Holland Park. Steigerblok biedt ruimte voor 440 hoogwaardige, betaalbare, gevarieerde en duurzame koop- en huurwoningen. Ook zijn diverse commerciële voorzieningen en groene openbare ruimtes voorzien in het plan.

De ontwikkeling kenmerkt zich door verschillende gebouwen in een doorlopend parklandschap, wat een levendige omgeving creëert met veel ruimte voor recreatie en ontmoeting. De aankoop van de Inholland locatie in Diemen past in de bredere visie van AM om aantrekkelijke en leefbare wijken te creëren, die aansluiten op de behoeften van de huidige en toekomstige generaties. Met aandacht voor duurzaamheid, kwaliteit en innovatie zet AM zich in voor de positieve ontwikkeling van het stedelijke landschap.

Hogeschool Inholland en AM zijn blij met deze overeenkomst en zien uit naar een succesvolle ontwikkeling van het Steigerblok, dat tegelijkertijd ook de start van de ontwikkeling van Holland Park Zuid markeert. Woningcorporatie Rochdale is beoogd afnemer van de sociale/betaalbare woningen binnen het plan. De overdracht van de locatie zal in 2024 plaatsvinden om een soepele overgang te garanderen voor alle betrokken partijen, inclusief studenten.

  • Transparant en soepel verkoopproces
  • Didam-proof
  • Optimale verkoopopbrengst door goede voorbereiding

Opdrachtgever

Als hogeschool ziet Inholland het als hun maatschappelijke opdracht om kwaliteit te bieden aan hun studenten. Wie bij Hogeschool Inholland studeert kan rekenen op inhoudelijk en waarde(n)vol hoger beroepsonderwijs, op menselijke maat en dichtbij. Dit alles in nauwe samenwerking met het mbo, het voortgezet en wetenschappelijk onderwijs, de regio en het werkveld. Op acht locaties in de Randstad biedt Hogeschool Inholland brede, en voor het regionale werkveld herkenbare, opleidingen aan. Stevig aan de maat, dat wel, maar wel met een goede begeleiding zodat studenten zich thuis kunnen voelen. Ze bieden hen ruimte aan om zich persoonlijk te vormen en voor te bereiden op een verantwoorde beroepsuitoefening met een respectvolle kijk op de maatschappij.

Geleverde diensten

Advies nodig bij het verkopen
van uw bedrijfsvastgoed?

Neem contact met ons op of plan een adviesgesprek in.

Neem contact op

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten