Reisimpactanalyse

Analyse van woon-werkverkeer

Het verhuizen van een bedrijfslocatie kan een grote impact hebben op medewerkers. Wat voor de een gunstig uitpakt, betekent voor de ander een ramp. Daarom is het belangrijk om bij de locatiekeuze een analyse te maken van de reisimpact. Daarvoor ontwikkelden wij een tool om reisimpact van deur tot deur te berekenen. Ook op die manier maken wij inzichtelijk welke locatie het beste scoort.

De analyse van het woon-werkverkeer laat per locatie zien wat het effect is op reistijd en reisafstand. Ook laten we per klasse zien hoe groot die impact is. Per medewerker kan gekozen worden op welke manier deze naar het werk reist. De analyse van het woon-werkverkeer geeft je de kennis die u nodig heeft – en stelt je in staat strategische beslissingen te nemen met volledige transparantie.

Adviesrecht ondernemingsraad

De bestuurder van een onderneming mag niet besluiten om een bedrijf te verhuizen zonder eerst advies te vragen aan de ondernemingsraad. De wet kent de OR het adviesrecht toe wanneer er sprake is van een voorgenomen besluit tot ‘wijziging van de plaats waar de onderneming haar werkzaamheden uitoefent’. Dit adviesrecht geldt ook wanneer niet de hele organisatie, maar een aanzienlijk onderdeel van de werkzaamheden verhuist. Het is dus verstandig om als bestuurder de adviesaanvraag vergezeld te laten gaan van een analyse van het woon-werkverkeer.

De reistijdanalyse geeft u inzicht in:

  • de reistijden per locatie en het verschil ten opzichte van de huidige locatie;
  • het potentieel voor personeel om met het openbaar vervoer te komen;
  • het aantal medewerkers dat op loop- of fietsafstand werkt;
  • het aantal parkeerplaatsen dat jouw bedrijf echt nodig heeft;
  • de impact van veranderingen in locatie op mobiliteitsmanagement.

De analyse:

  • is gebaseerd op huidige, werkelijke locatie- en verbindingsgegevens;
  • wordt gepresenteerd in één overzichtelijke infographic;
  • biedt details voor maatwerkoplossingen;
  • is niet te herleiden tot individuen.

Heeft u behoefte aan een
reisimpactanalyse?

Neem contact met ons op of plan een adviesgesprek in.

Neem contact op

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten