Due Diligence bij fusies en overnames

Fusies & overnames

Door onze werkervaring binnen corporate real estate organisaties, hebben we een uniek inzicht in de analyse die nodig is bij een voorgenomen fusie of overname. We kunnen op zeer korte termijn onderzoek uitvoeren naar de kansen en risico’s van het vastgoed van een organisatie die wordt verworven of samengevoegd. Wij kunnen een oordeel vellen over de bedrijfswaarde van vastgoed(portefeuilles), een inschatting maken van voorzieningen die moeten worden getroffen, doelmatigheid beoordelen, integratievoordelen becijferen en helpen bij het opstellen van ‘reps & warranties’.

Onze werkzaamheden hebben er in veel gevallen toe geleid dat overnamebedragen of voorwaarden zijn aangepast – of zelfs in het geheel voorkomen dat ‘een kat in de zak’ werd gekocht. Maar ook hebben we kansen geïdentificeerd, waardoor een overnamestrijd is gewonnen.

Integratie van acquisities

Nadat een overname heeft plaatsgevonden, kan Redept de integratie van vastgoedportefeuilles begeleiden (Post Merger Integration). Dit kan bijvoorbeeld het vaststellen van de boekwaarde zijn voor de openingsbalans, maar ook het opstellen en/of uitvoeren van een transitieplan voor het samenvoegen van lokaties.

Verkoper’s due diligence

We zijn in staat om klanten te helpen bij de voorbereiding van hun vastgoedportefeuilles voor splitsing of overdracht van een deel van hun bedrijf, door het opstellen van een ‘Vendor Due Diligence’. Door zo goed mogelijk relevante informatie te presenteren aan een potentiële koper, verhoogt het de kans op juiste biedingen en verlaagt het de kans op onaangename verrekeningen achteraf.

Vertrouwelijkheid

Aangezien ons business model niet gebaseerd is op vastgoedtransacties, kunnen onze klanten verzekerd zijn van vertrouwelijkheid en dat we geen misbruik van de informatie die wij ontvangen voor eigen doeleinden. Wij werken altijd onder NDA.

Kunnen wij u helpen
bij het onderzoek?

Neem contact op of plan meteen een afspraak in.

Neem contact op

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten