Redept verkoopt namens Alliander transformatieproject in Leeuwarden

Redept heeft een deel van het voormalig kantoor van Alliander in Leeuwarden verkocht aan een particuliere zorgpartij voor transformatie naar een zorgwoningcomplex.

Melkemastate 2, Leeuwarden

Redept heeft een deel van het voormalig kantoor van Alliander in Leeuwarden verkocht aan een particuliere zorgpartij voor transformatie naar een zorgwoningcomplex. Een deel van het complex wordt in de komende jaren getransformeerd naar het regiokantoor en logistieke steunpunt van Liander, waardoor de overbodige kantoorruimte niet meer nodig is.

  • Complexe transactie waar de belangen van Alliander leidend waren
  • Liaison met diverse interne- en externe stakeholders om de verkoop te laten slagen
  • Kantoorhuisvesting Alliander tijdens renovatieproces gewaarborgd

Het voormalig hoofdkantoor van het Provinciaal Elektriciteitsbedrijf Friesland, wordt in de komende jaren getransformeerd naar het regiokantoor en logistiek steunpunt van Liander. Het gebouwencomplex is gelegen in de wijk Camminghaburen in Leeuwarden en dateert uit begin jaren ’80. Doordat een deel van de kantoorruimte overbodig werd, is besloten tot verkoop. Alliander zal een deel van de verkochte kantoorruimte voor een korte periode terughuren tijdens haar eigen verbouwing. Redept heeft de verkoop namens Alliander begeleid. Hierbij moest een aantal bijzondere uitdagingen worden opgelost. Zo moesten de belangen bij de sloop en renovatie van Alliander worden afgestemd op de toekomstige transformatieplannen van de koper en moest een tijdelijke huurovereenkomst worden afgesloten.

Voor Alliander is deze transactie een belangrijke stap bij het realiseren van een nieuw regiokantoor en het leveren van een belangrijke bijdrage aan de energietransitie in Friesland.

Opdrachtgever

Redept is eenduidig in de formuleringen en heeft aandacht voor de belangen van de partijen in het proces. Zij hanteert daarbij heldere juridische kaders en heeft niet nagelaten om onduidelijkheden ter discussie te stellen. Het resultaat dat is behaald heeft volledig beantwoord aan de doelstelling en er heeft daarnaast een optimalisatie plaats gevonden op eerdere afspraken in het totale project. De juridische aspecten zijn daarbij op zeer bevredigende wijze afgerond.

Paul Wentink

Corporate Real Estate Manager

De onderdelen Liander en Qirion vormen samen het netwerkbedrijf Alliander. Zij zorgen voor de distributie van energie in grote delen van Nederland. Daarnaast is Qirion dé specialist als het gaat om complexe private energienetten en installaties.

Advies nodig bij het verkopen
van uw bedrijfsvastgoed?

Neem contact met ons op of plan een adviesgesprek in.

Neem contact op

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten