Redept huurt uitbreiding DC in Apeldoorn

Redept heeft Alliander begeleid in het aanhuren van het tweede deel van deze BREEAM-gecertificeerde magazijn. In 2019 heeft Redept al circa 25.000 m² aangehuurd.

Laan van de Ram 86, Apeldoorn

De energietransitie, in combinatie met economische groei, de enorme woonopgave en de snelle digitalisering van de samenleving, leidt tot steeds meer knelpunten in het elektriciteitsnet. Hierdoor zullen de komende jaren tienduizenden nieuwe transformatorhuizen moeten worden gebouwd, honderden nieuwe transformatorstations en tienduizenden kilometers extra kabel moeten worden aangelegd. Het is een grote logistieke uitdaging om voor alle werkzaamheden alle materialen op het juiste moment te krijgen. Met de uitbreiding van dit centraal gelegen distributiecentrum kunnen mensen en materialen efficiënter worden ingezet zodat de netbeheerder tijdig en slim kan inspelen op de grote vraag.

Door deze uitbreiding te huren, huurt Alliander nu het gehele project dat begin 2021 door Intospace is opgeleverd. Het betreft een ‘state of the art’ logistiek complex met een BREEAM Excellent Nieuwbouw Certificaat. In totaal omvat het circa 30.000 m² magazijnruimte en 4.500 m² kantoor- en laboratoriumruimte met bijna 300 parkeerplaatsen. Redept onderhandelde namens Alliander over een flexibele huur van de uitbreiding en begeleidde de contractvorming.

Opdrachtgever

Redept is eenduidig in de formuleringen en heeft aandacht voor de belangen van de partijen in het proces. Zij hanteert daarbij heldere juridische kaders en heeft niet nagelaten om onduidelijkheden ter discussie te stellen. Het resultaat dat is behaald heeft volledig beantwoord aan de doelstelling en er heeft daarnaast een optimalisatie plaats gevonden op eerdere afspraken in het totale project. De juridische aspecten zijn daarbij op zeer bevredigende wijze afgerond.

Paul Wentink

Corporate Real Estate Manager

De onderdelen Liander en Qirion vormen samen het netwerkbedrijf Alliander. Zij zorgen voor de distributie van energie in grote delen van Nederland. Daarnaast is Qirion dé specialist als het gaat om complexe private energienetten en installaties.

Geleverde diensten

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten