Redept adviseert gemeente Bloemendaal bij huisvesting van statushouders

Redept ondersteunde namens het Rijksvastgoedbedrijf de gemeente Bloemendaal bij de verhuur van het voormalige zorgcentrum Oldenhove voor statushouders en andere noodwoningzoekenden.

Dompvloedslaan 1, Overveen

Gemeenten moeten statushouders passende woonruimte bieden. De overheid biedt hiervoor verschillende ondersteuningsmogelijkheden. Een daarvan is het bijstaan van gemeenten met vastgoedexpertise via het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Redept is door de RVB aangesteld om de gemeente Bloemendaal hierin te adviseren en te ondersteunen bij haar ambitieuze plan om in het voormalig zorgcomplex Oldenhove 150 woningzoekenden tijdelijk op te vangen, waarvan 90 voor statushouders. Het complex – voorheen langdurig in gebruik als verzorgingshuis – wordt door de gemeente voor 10 jaar gehuurd van eigenaar St. Jacob. De huurovereenkomst is in een projectteam tot stand gekomen samen met 4Building, La Gro Geelkerken Advocaten en de gemeente.

Opdrachtgever

Het Rijksvastgoedbedrijf is de vastgoedorganisatie van en voor de Rijksoverheid en is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland. De portefeuille bestaat onder andere uit gevangenissen, rechtbanken, kazernes, vliegvelden, defensieterreinen, ministeries, havens, belastingkantoren, monumenten, musea en paleizen. Deze gebouwen en terreinen stelt het Rijksvastgoedbedrijf ter beschikking voor de realisatie van rijksoverheidsdoelen. Haar deskundige medewerkers formuleren visie en beleid en zorgen voor beheer en onderhoud, aan- en verkoop, nieuwbouw, verbouw en renovatie, ontwikkeling en herontwikkeling.

Geleverde diensten

Advies nodig bij
aanhuur van uw bedrijfspand?

Neem contact op of plan een adviesgesprek in.

Neem contact op

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten