Redept adviseert FedEx over huurprijsherziening in Zwolle

Redept heeft FedEx bijgestaan als partijdeskundige in een markthuurprijsherziening voor deze cross-dock hal op bedrijventerrein Hessenpoort te Zwolle.

Mindenstraat 5, Zwolle

Redept heeft FedEx bijgestaan als partijdeskundige in een markthuurprijsherziening voor deze cross-dock hal op bedrijventerrein Hessenpoort te Zwolle. Bijzonder aan deze casus was het gebrek aan referentietransacties voor vergelijkbare cross-dock locaties.

In de huurovereenkomst van FedEx stond de mogelijkheid voor partijen een huurprijsherziening aan de marktwaarde aan te vragen. Gezien de opwaartse ontwikkelingen in de markt voor logistiek vastgoed in de afgelopen jaren heeft verhuurder hiervan gebruik gemaakt. Redept werd door FedEx aangesteld als partij deskundige om met CBRE als deskundige namens verhuurder en JLL als onafhankelijke derde expert de markthuurprijs te bepalen. Ingewikkeld in deze was het feit dat het object een zeldzame cross-dock voorziening betreft waar er weinig courante referentietransacties voorhanden waren. Desalniettemin heeft Redept voldoende steekhoudende argumenten gevoerd en onderbouwd om op een huurprijs uit te komen die lager was dan wat er door verhuurder werd verlangd.

Opdrachtgever

FedEx Corporation is ’s werelds grootste express transportbedrijf. Het Europese hoofdkantoor van FedEx Express is gehuisvest in Hoofddorp. Het bedrijf beschikt over een wereldwijd lucht- en wegennetwerk waarmee tijdsgevoelige zendingen snel afgeleverd kunnen worden in meer dan 220 landen en gebieden. FedEx vliegt via 650 luchthavens met meer dan 670 eigen vliegtuigen. FedEx heeft wereldwijd meer dan 570.000 medewerkers en een jaaromzet van $79 miljard.

Kunnen wij u helpen bij het heronderhandelen
van uw huurcontract?

Neem contact op of plan een adviesgesprek in.

Neem contact op

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten