Het begon heel langzaam. Uit Italië kwamen signalen dat er iets aan de hand was. Op 27 februari 2020 het eerste geval in Nederland en als snel nam het aantal gevallen in vooral Brabant rap toe. Twee weken later was de eerste persconferentie. Ineens werkte heel Nederland vanuit huis. Velen maakten voor het eerst (!) kennis met Teams en Zoom. Niet zelden maakten we in de calls meteen kennis met de jonge kinderen van onze gesprekspartners. Een evolutie in het kantoorwerk dat normaal tussen de 5 en 10 jaar zou duren, voltrok zich plots binnen enkele weken tijd.

De centrale vraag die nu voorligt is wat de toekomst is van het kantoor. Inmiddels zijn we allemaal gewend om vanuit huis te werken. De meningen over wat er met thuiswerken gebeurt als Covid-19 enigszins onder controle is, lopen uiteen. In onze praktijk horen wij (corporate) eindgebruikers filosoferen over een verdere reductie in de flex-factor van 0,7 naar 0,4 (dat wil zeggen: 0,4 werkplek per FTE). Maar er zijn ook andere geluiden. De baas van Goldman Sachs eist dat zijn staf weer voor 100% naar kantoor komt. De waarheid zal divers zijn.

Marktpartijen struikelen ondertussen over elkaar om hier wat van te vinden. De aanbodkant van de markt lijkt op dit moment in de ontkenningsfase te zitten voor wat betreft hun uitingen. Vanuit de vraagkant wordt er nog maar weinig over gepubliceerd. Uit een rondgang van Nieuwsuur langs 25 van de grootste werkgevers bleek de helft van de bedrijven te verwachten minder kantoorruimte nodig te hebben. Werkplek-goeroes zoals Neil Usher, Chris Kane en Casper Schwarz geven een wat genuanceerder beeld. Zij pleiten vooral voor het opnieuw uitvinden en definiëren van de rol van het kantoor. Terwijl in de bestuurskamer vooral reikhalzend wordt uitgekeken naar de mogelijkheden om kosten te besparen.

Ook wij hebben niet alle wijsheid in pacht. Maar een aantal stellingen durven wij wel te plaatsen:

  1. De netto vraag naar kantoorruimte neemt voorlopig niet toe, ondanks beweringen van belanghebbenden dat door de anderhalve meter regel er veel ruimere werkplekken zullen ontstaan en de vraag naar cellenkatoren weer zal toenemen. Als je jezelf op kantoor gaat isoleren, kan je wat ons betreft net zo goed thuisblijven.
  2. Door de tendens dat meer thuiswerken leidt tot minder behoefte aan kantoorruimte, begint zich een omvangrijke verborgen leegstand te ontwikkelen. Dat is uiteraard nog niet te zien in de cijfers. Wel merken we dagelijks dat partijen een voorschot te nemen op de nieuwe werkelijkheid en kantoorruimte onder in onderhuur gaan aanbieden.
  3. Als het hybride werken (combinatie van kantoor- en thuiswerken) wordt ingevoerd als maatregel om bezetting te spreiden, vraagt dat om een ingenieuze logistieke planning. Niet alleen om te spreiden, maar ook om te zorgen dat ontmoetingen relevant zijn. Zonder enige vorm van afstemming gaan, zullen de maandag, dinsdag en donderdag weer topdruk worden met een woestijn aan ruimte op woensdag en vooral vrijdag.
  4. Als gevolg van het thuis- of hybridewerken dreigen wij een hele generatie te verwaarlozen. De generatie die de arbeidsmarkt betreedt en tijdens de pandemie virtueel aan hun eerste baan beginnen zijn hier de dupe van. Nieuwe talenten moeten goed worden ingewerkt en opgeleid. Dat vraagt intensieve begeleiding die niet vanzelfsprekend op afstand kan worden ingevuld. Organisaties die een virtuele toekomst overwegen doen er goed aan om hier veel aandacht aan te besteden.

 

De komende tijd biedt veel uitdagingen en kansen voor kantoorgebruikers. Als u met Redept hierover in discussie wilt gaan, neem contact op met Paul, Johan of Leon.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten